Er is geen weg terug met een ratel

  16-10-2018

We gebruiken ratels in ons dagelijks leven zonder erover na te denken.

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende alledaagse ratel is de kabelbinder, met zijn rij tanden betekent dit dat de stropdas alleen strakgetrokken en nooit losgemaakt kan worden. Ratchets laten pendelaars door draaikruizen. Ze stoppen de achtbanen die achteruit rollen; ze sluiten handboeien.

Het klikgeluid dat je hoort als je een handgewonden horloge oprolt, is de pal die tegen elke tand van een rateltandwiel klikt.

Simpel gezegd, ze laten beweging in slechts één richting toe. Probeer de andere kant op te gaan en de ratel is goed gesloten.

Voor velen is het woord 'ratel' synoniem aan de dopsleutel. De eerste ratelsleutel werd in 1863 door JJ Richardson in Amerika uitgevonden, als reactie op een wedstrijd van Scientific American Magazine om nieuwe uitvindingen aan te moedigen.

(Als je wat extra geld kwijt bent, kun je jezelf een van Richardson's originele ratelsleutels van de Amerikaanse Burgeroorlog-tijdperk kopen - verkopen op eBay voor een koele £ 1.500 ...)

Een basisratel heeft twee hoofdonderdelen. De eerste is een rond tandwiel of lineair rek, met tanden eruit gesneden die ervoor zorgen dat de beweging alleen in één richting gebeurt.

De pal of 'klik' maakt contact met deze tanden. De pal kan op een manier over de tanden glijden, maar kan de andere niet teruggeven.

Ratelhendels zijn perfect voor kleine ruimtes. Als er geen ruimte in uw apparatuur is om een ​​hendel volledig te laten draaien, kunt u met de ratel een bevestigingselement in kleine stappen zoveel rotaties draaien als u nodig hebt. U kunt het handvat terugdraaien zonder de sluiting los te maken en dit steeds opnieuw doen totdat de juiste dichtheid is bereikt.

En door ervoor te zorgen dat de operator alleen de juiste hoeveelheid kracht gebruikt die nodig is om de vereiste aanpassingen te maken, kunnen ratelsystemen ook de machine beschermen die ze bedienen.

Bij Nexus hebben we een reeks palknoppen in voorraad die zijn geïmporteerd uit het thuisland van de ratel - Amerika. EHC - De Electronic Hardware Corporation - of New York produceert momenteel de grootste verscheidenheid aan bedieningsknoppen die wereldwijd beschikbaar zijn.
Het handvat van de EHC-klemhendel omvat de instelbare ergonomische ratelhendel, de verstelbare kunststof handgreepserie en de verstelbare metalen palradhendel serie.

De metalen ratelhendels zijn een verzwaarde stalen greep uit gietstaal, waardoor een maximaal koppel kan worden toegepast.

Ze zijn ideaal voor beperkte klemruimtes of specifieke hendelposities, en net als alle door Nexus geleverde componenten zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en opties.

Bediend met een eenvoudige hef-en-roteer actie, kan het handvat gemakkelijk worden ontkoppeld door op te tillen en naar de juiste plaats te bewegen om het benodigde klemniveau te krijgen. Het handvat is veerbelast - dus wanneer het wordt losgelaten, zal het opnieuw vastgrijpen.

De handgrepen worden geleverd met een plastic dop, om de bestuurder van elektriciteit te voorzien.

U kunt het Nexus-assortiment EHC-ratelhendels hier bekijken http://nexuscomponents.co.uk/Products/Control-Knobs/Ratchet-Handles

Foto door 2Photo Pots op Unsplash